Sådan sikrer du dit erhverv bedst muligt mod indbrud

Det er ikke rart at have ondt i maven, hen over ferien eller juledagene – eller bare over natten. Hvad nu hvis tyven har været på færde, når I kommer tilbage igen? Statistikken viser også, at langt de fleste tyverier sker i juleferier og andre ferier, hvor tyven ved, at de fleste er ude af virksomhederne. Det er altså meget vigtigt at sikre sin virksomhed mod indbrud – og både små og mellemstore virksomheder, kan være ofre for indbrud. Og også for hærværk! 

Men fortvivl ej – inden du får installeret en erhvervsalarm, er der mange gode råd som du kan følge, hvis du vil forebygge mod indbrud og tyveri.

Gode råd mod tyveri: Dette skal du være opmærksom på

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du vil sikre din virksomhed mod indbrud og hærværk. Det er vigtigt både for dine medarbejderes tryghed og sikkerhed – og selvfølgelig for at passe på dine varer og lokaler. Det behøver hverken være besværligt eller dyrt at sikre virksomheden – jo mere du tænker disse ting ind i sikringen af dit hjem, jo mere mindskes risikoen for indbrud. Og det vil gavne dig i det lange løb! 

  • Husk at lukke og låse alle vinduerne i virksomhedslokalerne – også dem på første sal, og især dem i kælderen. Ved nogle vinduer kan man låse vinduet med hasper med lås, så det er sværere at lirke op. Du kan med fordel tjekke kvaliteten af både låse og vinduerne – og overveje, om du skal have installeret mere sikre løsninger.
  • Er der genstande af særlig høj værdi, kan det også give mening at beskytte dem i et pengeskab over natten. 
  • Husk at låse alle dørene; også bagdørene, som eksempelvis chauffører går ind og ud af. Her kan det være fordelagtigt at investere i adgangskontrol til døren med nøglebrik, så du kan kontrollere hvem der har adgang til visse døre.
  • Det kan også være en idé at afspærre området med hegn og porte, som gør det svært for tyven at gennemtrænge.
  • Hold øje med, om der har været indbrud i nabolaget for nyligt. Samme statistik viser samtidig at boliger – og også virksomheder,  inden for en radius på 200 m fra indbrudsstedet, har en fordoblet risiko for indbrud op til 14 dage efter.
  • Lad ikke iPads, bærbare computere eller andre værdigenstande ligge fremme ved borde ved vinduer, som kan lokke nysgerrige blikke. I mange tilfælde bryder tyvene ind, når de har opdaget værdigenstande, der er værd at få lapperne i. 

Et tyveri eller indbrud kan skabe mange følgevirker, der strækker sig ud over at du “bare” har fået stjålet værdifuld inventar. Der kan være sket hærværk eller ødelæggelser af virksomheden, hvor du skal bruge yderligere energi og kræfter på at få fikset. Og din virksomhed skal måske lukkes ned i perioden, hvor skaderne bliver fikset. Derudover, skal du i kontakt med både Politiet og forsikringsselskabet, som kan være meget tidskrævende i en ellers stresset hverdag. Derfor er korrekt tyverisikring en stor investering. 

Anskaf en tyverialarm til erhverv 

Hvis du gerne vil være helt på den sikre side – for at undgå at skaden sker – så kan det være en idé at investere i en tyverialarm til dit erhverv

En tyverialarm kan både skræmme tyven væk, med en høj sirenelyd alarmerer dig og dine omgivelser og at der er fare på færde. Du kan koble alarmen til et døgnbemandet kontrolcenter, der kan sørge for at sende den rette udrykning til stedet – og desuden om der er tale om falsk alarm. Mange moderne tyverialarmer er smarte og kan styres fra en app og kobles til andre sikkerhedsforanstaltninger som eksempelvis videoovervågning

Videoovervågning: Hold øje med indbrud fra din telefon

Hvis du gerne vil holde dig opdateret om, hvad der sker i din virksomhed, når I er taget til fyraften – så skal du overveje at anskaffe videoovervågning, hvor du kan få notifikationer, når kameraet detekterer bevægelser. Du kan koble videoovervågningen til din tyverialarm – på den måde starter alarmen, hvis kameraet opdager en ubuden gæst. Og du eller alarmcentralen kan blive kaldt til assistance.  

Husk at sætte dig grundigt ind i relevante regler for videoovervågning, inden du får opsat overvågning.

Hvis tyven ser, at der filmes, kan det have en afskrækkende og dermed præventiv effekt – og det vil desuden gøre opklaringsarbejdet langt lettere, hvis der er filmdokumentation at gå ud fra. Hvis du allerede har videoovervågning i din virksomhed, skal du være opmærksom på eventuelle blinde vinkler – så er hele matriklen og alle indgangsvinkler sikret.

Du kan især overveje at investere i et videoovervågningssystem, hvis din virksomhed ligger et afsides sted, hvor der ikke er mange mennesker at finde efter mørkets frembrud. 

Du kan også kombinere videoovervågningen med udendørs spotlys, som tænder via en bevægelsessensor. På den måde, kan tyven skræmmes væk, inden de kommer indenfor. Det gør det også lettere for omkringliggende huse, mennesker, og andre virksomheder at se, hvis der sker noget besynderligt i aften eller morgenmørket. 

Supplér dit alarmsystem med tågesikring 

Hvis du har mange værdifulde genstande i din virksomhed, som du nødigt vil have at tyven får fat i, så kan det være en idé at investere i tågesikring med røgkanon, som et supplement til din alarmsikring. Hvis tyven alligevel skulle have forvildet sig ind i din virksomhed eller butik – ja, men så kan tågesikringen gøre det sidste arbejde, der får den ubudne gæst til at tage benene på nakken – tomhændet – før udrykningen når frem. 

Tyven kan nemlig let være inde og ude igen af virksomheden, men tågesikringens tykke tåge, der blæser ud i lokalet – gør det umuligt for tyven at se frem for sig – og dermed umuligt at finde frem til godterne.

Ring til os
Skriv til os

    GRATIS SIKKERHEDSTJEK

    Udfyld formularen, og bliv kontaktet inden for 24 timer.