FAQ – Frequently Asked Questions
Hvad er et forsikringskrav?
Forsikringsselskaberne stiller en række krav, når du skal forsikre din virksomhed. Disse forsikringskrav udmønter sig i et sikringsniveau – og dit sikringsniveau er et udtryk for den risiko, din virksomhed har for indbrud. Dit niveau fastlægges ud fra de varer, du har til salg og værdien af disse varer, samt af det it-udstyr du selv bruger i virksomheden.
Sikringsniveauer
Jo mere attraktive dine varer er for indbrudstyve, des bedre indbrudssikring kræves. Og jo større koncentration af attraktive varer, des bedre indbrudssikring kræves. Og jo større forsikringskrav vil forsikringsselskabet kræve.
Der er i alt seks sikringsniveauer. Hvert niveau beskriver nøje hvilke krav, der er til låse, forstærkninger af bygningsdele, gitre, elektronisk alarmovervågning m.v. Sikringsniveau 10 er det laveste niveau, og sikringsniveau 60 er det højeste.
Kan jeg selv eller min elektriker opsætte alarm i forretning, når forsikringen kræver jeg skal have alarm i min virksomhed?
Nej, det kan ikke lade sig gøre. Når et forsikringsselskab kræver et bestemt sikringsniveau opfyldt, skal både sikringsprodukter, der bruges og installatøren, være registreret hos Forsikring & Pension. Dansk Alarm Sikring er naturligvis registreret hos Forsikring og Pension samt ISO 9001 certificeret.
Skal jeg have en analog telefonlinje hos et teleselskab?
Nej. Det er ikke længere nødvendigt med dyre abonnementer til diverse teleselskaber. Idag kan al overførsel ske via et GSM-modul. Ovenikøbet kan kunden få en sms besked når anlægget til- og frakobles. På denne måde kan kunden holde øje med hvornår og hvem som til- eller frakobler alarmen.
Såfremt kunden har et krav om en “overvåget” linje kan dette ske enten via GSM-senderen eller som ekstra backup via internettet. Om det bliver den ene eller den anden løsning bestemmer forsikringsselskabet.
Ihvertfald bliver det væsentlig billigere på abonnementet.
Vi har skilte hængende ned fra loftet i vores forretning. Kan de aktivere rumføleren/detektoren?
Vi er ofte ude hos kunder, som har skilte hængende ned fra loftet eller daginstitutioner, hvor det er helt almindeligt ved højtider, at der hænges uroer eller tegninger i snore mv. Her opsætter vi kombi detektorer. Dvs. de først bliver aktiveret (gir en alarm) når der både er bevægelse og varme. Altså et skilt eller en tegning bevæger sig kun, og giver derfor ingen alarm.